BgWoman За дома Как да отваряме лесно капачката на буркана

Как да отваряме лесно капачката на буркана

11363
0

Как да се преборим с буркана

отваряне на бурканВсички сме се борили поне веднъж в живота си с бурканa, който не можем да отворим. Крайно време е да сложим край на тази битка. Вижте тези осем метода за отваряне на буркани и пробвайте ефикасността им при първа възможност:

1. Потупване по гърба.

Просто обърнете буркана с капачката надолу и го ударете по дъното няколко пъти. Лекичко. После завъртете.

2. Само ми дайте лост…
Подпъхнете една лъжица под капачката и лекичко напънете. Идеята не е да отворите буркана, а само да си помогнете малко преди да завъртите. Не напъвайте много, защото има опасност да се счупи буркана при основата и малки парченца стъкло да попаднат в съдържимото.

3. Страничен удар. 
Една от най-сполучливите техники е да ударите капачката на буркана отстрани, като държите буркана наклонен под ъгъл 45 градуса. Можете да чуете леко пукане от навлизащия под капачката въздух, което е знак, че сте успели. Само внимавайте да не ударите буркана толкова силно, че да счупите стъклото.

 4. Гореща вода.
Оставете буркана за около минута под течаща гореща вода, подсушете и опитайте да отворите капачката. Метала, от който е направена капачката, се разширява от топлината (физичен закон J ) и се отваря по-лесно. Можете също да потопите буркана за малко в топла вода или да използвате сешоар, за да нагреете капачката.

5. Всичко е въпрос на триене.
Ако ръцете ви са мокри или влажни, опитайте да хванете буркана с парче плат или друга материя, която да им пречи да се плъзгат по буркана.

6. Потупайте капачката.
Понякога храната засяда точно около отвора, в близост до капачката, особено ако буркана се е друсал по пътищата или пък е стоял по-продължително време на рафта. Просто потупайте капачката .

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here