BgWoman Красота Коса Бадемово масло за суха коса

Бадемово масло за суха коса

792
0

Подхранете с бадемово масло

бадемово масло за косаСухата коса е често срещано оплакване както сред мъжете, така и сред жените. Сухата коса се дължи на няколко фактора и ако не се третира навреме, води косата може да стане чуплива, нееластична и да изглежда безжизнена. Терапии с естествени масла като бадемово масло за суха коса могат да хидратират отлично косата, да й придадат блясък и да я съживят.

Причини за сухотата на косата

Сухата коса може да дължи на много и различни причини, включително външни и вътрешни фактори. Генетични, болестни състояния, хранителни дефицити, факторите на околната среда, прекалено честа употреба на шампоани и бои за коса. Всички те могат да направят косата суха и безжизнена.

Бадемово масло за суха коса

Бадемовото масло се извлича чрез пресоване. Има два основни вида бадемово масло – сладки и горчиви. Сладките бадеми са предпочитани за производство на масло заради своите успокояващи свойства. Горчивото бадемово масло не се използва за козметични цели.

Ползи от бадемово масло

Бадемовото масло е естествено масло, което се използва често за лечение в домашни условия, за домашна козметика, ароматерапия. Бадемовото масло е често срещана съставка в промишлените продукти за коса.

Подхранваща терапия за суха коса с горещо бадемово масло

Загрейте бадемовото масло на котлона, докато стане приятно топло и втрийте маслото в косата. Покрийте косата с найлон и затоплена кърпа и я оставете за 15 минути преди да я измиете.

Внимание!

Повечето хора не изпитват алергични реакции към бадемово масло. Но, ако имате алергия към ядки, може да се появи алергична реакция. Избягвайте да използвате бадемово масло, ако имате алергия към ядки!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here