BgWoman Интересно Как да перем плюшени играчки?

Как да перем плюшени играчки?

226
0

плюшени играчкиМного често се случва да попаднем на нискокачествени плюшени играчки, които бързо се деформират при пране, а дори образуват кожни обриви по детската нежна кожа по време на игра. Това до голяма степен се дължи на пълнежа и липсата на достатъчно информация относно използваните материи. По-долу от Amek Toys ще се опитат да дадат повече яснота по тези и други свързани въпроси.

С какво са пълни най-често плюшените играчки?

Като цяло, съвременното производство на подобен тип продукти налага използването на синтетични материали за пълнеж, поради положителното съотношение ползи/недостатъци. Това обаче не може да се каже за употребата на естествените пълнители, като дървени трици, вълна, памучна вата и т.н. Всички те абсорбират и задържат влагата при пране, което води до образуване на вредни за човека микроорганизми. След изпиране силно се свиват, с което се образуват и деформации по формата на самата плюшена играчка.

Сред синтетичните материи най-често използвани са:

  • синтепонът – това е нетъкан текстил, който е хипоалергенен, без да губи своята форма след пране и е много издръжлив;
  • холофибър – произвежда се от полиестерни влакна и образува еластичен материал, в основата на чиято структура стоят малки топчета. Той не поема влагата и миризмите, липсват кожни реакции при допир и не създава условия за образуване на вредни микроорганизми;
  • полиуретанова пяна – мненията за нея са доста противоречиви, защото тя е хипоалергенна и подлежи на пране, но е по-трудна за употреба и след време се разпада;
  • пластмасови пелети – представляват миниатюрни топчета, които в момента са най-широко използваните в пълнежа на съвременните плюшени играчки. Те са приятни на допир и не се деформират, дори и след многократно пране в пералня или на ръка.

Какво трябва да знаем за плюша като материал?

Това е приятна на допир материя, състояща се от различна по дължина и мекота влакнеста синтетична структура, която е плътна и устойчива на разтягания и деформации. Самата материя, освен за производство на плюшени играчки, намира широко приложение и в одеялата, дрехите и други. Съвременният материал притежава неоспорими свойства, като хипоалергенност, нежност и удобство, надеждност, красота и комфорт.

Още съвети за хигиена на играчките от Amek Toys

Децата обичат постоянната игра с любимите си мечета, зайчета, кученца, по които бързо се появяват петна и замърсявания. Ето защо се налага и редовната поддръжка на тяхната хигиена и регулярно пране. Методите за това са сухи и мокри. В първия случай, експертите препоръчват поставянето на плюшената животинка в найлонов плик и изсипването на няколко пакета сода за хляб и интензивно разклащане. Замърсяванията ще бъдат привлечени от содата.

Мокрото почистване може да се извърши чрез пране в пералня машина на “лека” програма за да не се образуват деформации и съсипване целостта на големите плюшени играчки от Амек Тойс. При умерени замърсявания се препоръчва температура от 30 °C, докато при интензивна мръсотия се налага дори и 60°C.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here