BgWoman За дома Как се изработват мебели по индивидуален проект?

Как се изработват мебели по индивидуален проект?

65
0

мебели по индивидуален проектЗа много хора изработката на мебели по индивидуален проект е единствен вариант за обзавеждане на малко и нестандартно жилище. За други е въпрос на вкус и престиж да обзаведат дома си с мебелировка, изработена специално за тях. И в двата случая се следва един и същ сценарий – намиране на добра фирма, изготвяне на задание, производство и монтаж на мебелите на място.

Какво представлява изготвянето на проект?

Много от хората, които планират да използват услугите на малка мебелна фирма, се интересуват относно стъпките при изготвянето на проекта. За някои е важно да бъдат добре подготвени, когато се срещнат с изпълнителя на своята поръчка. Именно за тях ще представим една примерна схема на действие, по която работят болшинството мебелни фирми, изпълняващи индивидуални поръчки.

Най-общо можем да опишем процедурата по разработване на проекта по следния начин:

  • Визуална представа за мебелното изделие – в създаването участват активно и двете страни;
  • Измерване на помещенията;
  • Изработване на скица – включва груби параметри на мебелния продукт;
  • Детайлизиране – добавят се декоративни и функционални елементи;
  • Разкрой – оптимално разположение и размери на всички детайли;
  • Изготвяне на ценова оферта;
  • Производство на детайлите;
  • Сглобяване на мебелната композиция.

Професионалистите създават проекти и прецизно детайлизиране на мебелите с разкрой в специализирани компютърни програми. За мебели като гардероб, кухня, холна секция или антре, е необходимо внимателно и педантично изготвяне на изчисленията, за да се избегнат съществени грешки. Наличието на неточности може да ви струва много. Доказаните експерти ще разработят за вас проект с всякаква сложност, като спазят всички нюанси на вашите предпочитания.

И понеже са много малко хората, без техническо образование, които могат да се ориентират по скица, фирмите, изработващи мебели по индивидуален проект представят проекта по максимално лесен за визуализиране начин. 3D проектите са технологична иновация, която трайно навлезе в мебелния отрасъл. Триизмерното изображение ви позволява да видите как точно ще изглежда мебелировката в съответното помещение на дома ви.

Тук не ви се натрапват унифицирани решения. Като клиент, имате право да правите безброй корекции на предварителния дизайн, докато сте още на ниво проект. Към самото производство се преминава чак когато дадете изричното си съгласие. Очаква се, че сте съгласни и с цената на готовия продукт. Имайте предвид, че мебелите по поръчка не могат да се връщат на производителя.

Кои детайли се уточняват предварително?

Преди изобщо да се премине към изготвяне на проекта, се уточняват основните параметри на изделието. Може би най-важният от тях са материалите. Най-често срещаният материал за създаване на корпусна мебел е ПДЧ. Той е практичен, екологичен и има изискан вид. Благодарение на голямото разнообразие от декори, можете да избирате между дървесни дизайни, имитации на естествено дърво или ярки цветни комбинации.

По правило повечето модулни системи са изработени от ПДЧ. Стандартните плоскости са с дебелина: 8, 10, 16, 18, 22, 25, 28 мм. В мебелното производство се използват материали с дебелина 16 мм и 18 мм. За фасадата на мебелите най-добрият вариант е MDF. Този материал позволява фрезоване на повърхността и създаване на различни визуални вариации на дизайна. Например патина, ажурни решетки, 3-D повърхности, балюстради и др.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here