BgWoman Взаимоотношения Любов Излекувай се от бившия

Излекувай се от бившия

798
0

Понякога дори да са минали месеци от раздялата ни с бившия, той все още “се появява”. Без значение дали сме започнали нова връзка или не, това е мъчително и излишно ако сме 100% сигурни, че с този човек всичко е приключило.

Има някои малки трикове, обаче, които помагат да се “излекуваме” от него!

* Едно от най-лошите неща е, когато Той се появява в сънищата ни. Дори те са били хубави, на сутринта целият свят изглежда “черен”. Не можем да ги контролираме напълно, но е факт, че те са отражение на мислите и действията ни.

преодоляване на бившия

Така че колкото по-малко мислим за бившия си, толкова повече намаляваме вероятността той да бъде в съня ни. Всеки път, когато се сетим за него, трябва да отклоняваме вниманието си с нещо друго – телефонен разговор с приятелка, списание, телевизия…, каквото и да било. Постепенно този метод ще започне да работи и ще имаме един проблем по-малко!

*Местата, предметите… – очевидно не можем винаги да избягваме местата, където сме били заедно (особено ако връзката е била дълга) или да изхвърлим всички предмети, носещи някакви спомени, НО – можем да ги Заменим!

Например ако сте в къщата на роднини и внезапно видите телефонът, от който преди провеждахте 2-часови разговори с него, не изпадайте в истерия и не чупете телефона! Просто вдигнете слушалката и се обадете на сладурът, с когото си разменихте номерата миналата седмица, например. Или ако минете покрай романтичния парк, където се целунахте за първи път – сетете се кой от приятелите ви живее най-близо, вземете си бутилка вино и спретнете малко, но запомнящо се парти. Така мястото вече ще ви носи нов, пресен и приятен спомен.

* Facebook – наложете си забрана да ровите в профила му, този на приятелите му или на момичето, което последно е публикувало нещо на стената му! Това е може би една от най-трудните задачи, но и много ефикасно “лекарство”. Колкото и силна нужда да изпитвате да “проверите” как вървят нещата при бившия ви и колкото и да е лесно това в днешно  време, НЕ го правете! Припомнете си, че никога не сте печелили нищо положително след Facebook-разследването, най-много да изпуснете някоя клюка, но пък ще си спестите   доста драма…

* Снимки! И те са в графата за игнориране, защото всеки път, когато ни е тежко, се сещаме за тях и можем да ги разглеждаме с часове, унищожавайки цял стек носни кърпички.
Не е необходимо да ги триете или горите (може би само няколко). Достатъчно е да ги сложите в кутия или да ги запишете на диск и просто да ги приберете някъде, където със сигурност няма да имате нужда да бъркате в близко бъдеще. След време, когато вече сте излекувани, ще можете да отворите кутията и да разгледате снимките без сълзи!

* Друг много важен детайл са плановете и мечтите – със сигурност образът или името на бившия не трябва да фигурира там! Дори в момента да не искате да започвате нова връзка или да няма никой подходящ наоколо, трябва да “поставите” някой друг в тази картина. Може да бъде дори Брад Пит, Робърт Патинсън, няма значение. Важното е да променим идеалите и мечтите си, за да продължим напред!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here