BgWoman Интересно Не се чувствате комфортно по време на месечния цикъл? Изберете нов модел...

Не се чувствате комфортно по време на месечния цикъл? Изберете нов модел превръзки

8
0

Не се чувствате комфортно по време на месечния цикъл Изберете нов модел превръзки

Месечният цикъл може да донесе дискомфорт, но изборът на правилните превръзки може значително да подобри вашето удобство. Ако чувствате дискомфорт, е време да се насочите към нов модел.

Съществува голямо разнообразие от превръзки, които са предназначени за ежедневна употреба или за най-деликатния период от месеца. Как да изберете сред разнообразието от характеристики и модели? Научете повече по темата, което от Sleepy Organic споделят, и открийте конкретния вариант, отговарящ на специфичните ви нужди.

Как да изберете подходящи превръзки?

Изборът на превръзки е деликатен и понякога може да ви затрудни, особено  предвид голямото разнообразие от продукти на пазара. Той зависи от няколко фактора, като интензивността на менструалното кървене, предпочитанията за материал и нуждата от допълнителна защита през нощта. Важно е да се съобразят и чувствителността на кожата, непоносимостта към някои материали, склонността към протичане, ежедневието и физическата активност през тези дни. Ето няколко съвета за избор на превръзки, които ще ви помогнат да се чувствате по-комфортно:

  1. Изберете подходяща абсорбция – превръзките се изработват с различни нива на абсорбция – от лека до супер абсорбираща и най-често се отразяват на опаковката във вид на капки. Изберете толкова капки по скалата, които отговарят на течението. За по-тежки дни се доверете на модели с по-голяма абсорбация за по-добра защита.
  2. Качествен материал – използваните материали варират от памук до синтетични влакна. Памучните превръзки са меки, дишащи и намаляват риска от раздразнения, докато синтетичните могат да предложат по-добра абсорбция. Заложете на висококачествен материал, който не предизвиква раздразнения и не запарва кожата ви.
  3. Подходяща големина – моделите се различават и по размери. Някои са по-къси и дискретни, други са по-дълги, предоставящи допълнителна защита. Изберете според фазата на вашия цикъл и кървенето.

Как да изберете ежедневни превръзки?

Освен стандартните, има и ежедневни превръзки, които се грижата за защитата на интимните зони през целия месец. Ежедневните превръзки са идеални за използване в дните около менструацията или за всеки ден за допълнителна свежест.

Те са по-тънки и по-малко абсорбиращи от обикновените менструални превръзки, но осигуряват достатъчно защита за ежедневния дискомфорт. 

Когато избирате такива, трябва да вземете предвид начините на фиксация – има както лепящи се без крилца, така и с крилца, големината, материалът на изработка и други. Важно е да изберете модел, чийто материал е дишащ и не запарва.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here