BgWoman Интересно Какво оборудване ви е необходимо ако искате да си откриете салон за...

Какво оборудване ви е необходимо ако искате да си откриете салон за красота

2427
0

оборудване на салонЕдни от най-големите разходи при откриване на салон за красота са за неговото оборудване и за ежедневните консумативи. Добре е да си направите изчерпателен списък с това, което ви е необходимо, като професионални козметични уреди, козметика и консумативи, за да можете така да следите вашите разходите.

Фризьорски салон 

  • Място на салона, столове, огледала

Мястото, на което се намира вашият фризьорски салон е от особена важност, както и проектирането му и от там и бюджета, който сте готови да отделите за това. Помислете за оборудването на помещението и ако не разполагате с достатъчно средства, може да помислите за закупуване на използвани огледала и столове от вече затворен фризьорски салон или да ги вземете на изплащане.

  • Мивките

Ще ви трябва по една за всеки трети стилист. Уверете се, че мивките и столовите, които купувате са съвместими заедно и могат да бъдат адаптирани към нуждите на всички клиенти. Много доставчици на оборудване за фризьорски салони продават гумени подложки, които могат да бъдат монтирани към мивките и с тяхна помощ се избягва схващането на врата на клиентите.

  • Сешоарите

Въпреки че каските за сушене изглеждат доста старомодно, те могат да ви бъдат от голяма полза. Когато стилистът е зает той може да остави клиента под каската за сушене и да се заеме със следващия клиент. Каските са сушени са страхотни, при прически, които изискват косата да бъде издърпана далеч от лицето, при къдрене, както и при други стилове прически и при боядисване.

Маникюр и педикюр

Да се добави към един салон за красота услуги като маникюр и педикюр е много лесно, особено ако фризьорския салон има много клиенти. За целта обаче ще са ви необходими допълнителни професионални козметични уреди като:

  • Столове за педикюр

Столовете за педикюр особено тези с вградените към тях ванички, правят един салон за красота да изглежда професионално и релаксиращо. 

  • Маса за маникюр

Масите и столове за маникюр, са важна част от оборудването ако решите във вашия салон за красота да се прави маникюр на клиентите. 

  • Стойки с мостри на лакове за нокти

Цветни мостри на лакове за нокти е едно достатъчно условие, което би изкушило клиентите да направят при вас своя маникюр. 

  • Стерилизатори

Има различни решения за стерилизиране на инструментите, с които ще обработвате ноктите на клиентите. За клиентите е добре да виждат и да знаят, че преди да започнете работа по техния маникюр инструментите, с които ще работите са предварително стерилизирани. 

  • Led лампи за сушене на маникюра

Лампите за сушене предлагат сигурност на клиентите, че няма да развалят своя маникюр или с неизсъхналия лак да изцапат своите дрехи. Зоната на сушене на ноктите също създава една отпускаща обстановка.

Ако сте твърдо решени да се впуснете в това начинание и да станете собственик на козметичен салон, подходете наистина професионално, направете си предварително сметката и се сдобийте с оборудване, професионални козметични уреди и козметика от Beautyforce — http://beautyforce.bg/уреди.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here