BgWoman Здраве Водят ли до пристрастяване хранителните добавки

Водят ли до пристрастяване хранителните добавки

45
0

Водят ли до пристрастяване хранителните добавки

Хранителните добавки са все по-неизменна част от ежедневното ни меню. Неоспоримо е благотворното им влияние върху тонуса, здравословното състояние, нормалното функциониране на системите в организма и поддържането на перфектна фигура. Замисляли ли сте се обаче какви опасности и странични ефекти крие прекомерната употреба на хранителни добавки? Превишаването на препоръчителната дневната доза, безразборният прием, използването им като заместител на пълноценната храна и неправилното им комбиниране могат да имат силно негативен ефект върху здравето Ви.

Съдържание

Как да подбирате правилно хранителните добавки, които приемате

За да сте сигурни, че приемате качествени суплементи, четете внимателно етикетите и се информирайте за съставките им. Ако имате съмнения, че конкретни добавки са противопоказни за здравословното Ви състояние, посъветвайте се с лекар, преди да започнете да ги приемате. Адаптирайте честотата на приема към потребностите на тялото и към поставените цели: редуциране на теглото, укрепване на имунната система, топене на мазнините, повишаване на мускулната маса. Ако спортувате, съобразете суплементите с Вашата възраст, тренировъчен план и това доколко сте напреднали/начинаещи.

Кои са най-използваните суплементи и кои от тях крият рискове от пристрастяване

Много добавки се приемат в завишени дози и количества, най-вече от определени групи потребители: фитнес ентусиасти, суетни дами, хора, страдащи от психосоматични разстройства. Като сравнително безобидни, ние от HealthStore, определяме витамините и минералите. Те дават енергия, форсират защитните сили, укрепват имунната система, помагат за поддържане на перфектна форма. По-голямата продължителност и нецелесъобразно комбиниране на различни суплементи обаче крие сериозни рискове, включително опасност от пристрастяване. Кои са най-често приеманите хранителни добавки:

  • Витаминни комплекси;
  • Пробиотици;
  • Имуностимуланти;
  • Таблетки за отслабване;
  • Таблетки за изграждане на мускулатура;
  • Антицелулитни продукти и продукти за топене на мазнини.

Защо да пазарувате от HealthStore, за да избегнете рискове за здравето си

Ние, от HealthStore, предлагаме доказано качествени хранителни добавки на световни производители. В нашия онлайн магазин ще откриете несравнимо разнообразие от различни видове сертифицирани продукти, с изцяло чисти съставки, които не представляват опасност за здравето Ви. Нашата основна мисия е, чрез правилно селектирани и подходящи суплементи, да Ви помогнем да се чувствате и изглеждате по начин, който напълно Ви удовлетворява. Доверете ни се, за да постигнете бързо и безопасно желаните резултати!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here