BgWoman Красота Бижута Кристали Сваровски – топло лепене върху дрехи

Кристали Сваровски – топло лепене върху дрехи

229
0

Кристали Сваровски - топло лепене върху дрехиТъй като кристалите Сваровски се създават по изкуствен начин, те притежават съвършенство, специално разработено за да задоволи нуждите и за да удовлетвори представите на хората. Идеално разработени повърхности, отлични възможности за прикрепване и разбира се перфектна външност – какво повече може да бъде необходимо? При прикрепянето на кристални елементи Сваровски различаваме топло и студено лепене.

Докато при студеното лепене се използва просто специално лепило, то топлото лепене на кристалите Сваровски се осъществява изключително лесно по много интересен начин. Както вече споменахме, самите кристали обикновено се създават с гладка и удобна за прикрепване повърхност на гърба. Това създава възможност да се поставят към различни гладки повърхности, тъй като самата тяхна повърхност е изключително гладка и лишена от неравности.

Кристалите Сваровски се произвеждат в повечето случаи с добавено специално лепило на гладкия си гръб, което позволява да бъде използван процес, който е познат като “термо лепене” или “термично лепене”. За целта не е нужно много. Необходимо е само да разполагате с ютия (а професионалистите го правят със специална преса), която да загрее кристалния елемент Сваровски достатъчно за да активират лепилото на гърба на камъка.

Веднъж затоплено до нужната температура, лепилото ще попие в тъканта на дрехата, към която желаете да го прикрепите и така кристалът ще се залепи изключително лесно и качествено. Това прави Сваровските елементи много удобни, лесни и бързи за апликиране върху различни текстилни тъкани, основно дрехи, но също и обувки, чанти и други подобни.

Поради това си свойство, те могат да бъдат прикрепени дори към съвършено гладки повърхности. Ако се съмнявате дали Сваровски кристал може да залепне върху дадена материя, само ще кажем, че той може да се прикрепи дори и към тефлон! А това е една от най-трудните повърхности ако желаете да прикрепите нещо към нея. Разбира се, едва ли ще ви се наложи да прикрепяте камъни към тефлон. В дадения случай просто искаме да илюстрираме колко лесни за прикрепяне са тези елементи.

Въпреки че кристалите са лесни за залепване към дрехи, все пак има някои материи, върху които топлото лепене се осъществява по-трудно. Това обикновено са материи, които или не попиват лепилото на гърба на кристала, или пък са твърде меки и попиват по-бързо от необходимото. Във всеки случай, ако платът не попива добре вода, това означава, че най-вероятно ще възникне проблем и с абсорбирането на специалното лепило. В такива случаи се препоръчва да се приложи така нареченото “студено лепене”.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here