BgWoman Взаимоотношения Щастие – 5 неща, по които нещастните хора си приличат

Щастие – 5 неща, по които нещастните хора си приличат

793
0

щастие

Какво не трябва да правим, за да бъдем щастливи

Всеки иска да бъде щастлив. Постоянно се стремим да намерим пътя към щастието. Някои от нас го откриват бързо, докато други продължаваме да се лутаме, а трети са напълно отчаяни и не вярват, че то е постижимо.

Ако и вие се опитвате да намерите своя лъч светлина в тунела към щастието, опитайте се да НЕ правите едно от следните 5 неща; те са присъщи за нещастните хора, а вие искате да бъдете щастливи, нали?

Ето какво обединява нещастните хора:

1. Не харесват работата си
Прекарваме поне 8 часа дневно на работа. Ако не харесвате работата си, лесно е да пресметнете, колко много време от своя живот губите в правенето на нещо, което не можете да понасяте. На всичкото отгоре, често пренасяме проблемите от работата у дома.

Това не значи, че ако се махнем от работа ще бъдем щастливи, а по-скоро, че трябва да открием кое точно е онова, което ни прави нещастни – избора на професия, шефа, политиката на фирмата, колегите… Понякога може да е проблем със самочувствието „Аз просто не съм достатъчно добра в тази работа.” или в желанието да вършим точно тази работа. Открийте в какво сте добри и коя е работата, но която бихте се посветили с удоволствие. Направете си личен анализ и план за действие към желаната промяна, без значение колко време ще ви отнеме тя.

2. Непрестанно се притесняват за пари
Изследванията са доказали, че богатството не ни прави щастливи, колкото и невероятно да звучи това на някои. Е, бедността определено не ни помага да бъдем щастливи, разбира се! Всъщност, едно изследване е доказало, че ни е необходим доход, който да покрива основните ни нужди и ни спестява притесненията от задлъжняване, ни повече, ни по-малко. Ако нещастието ни е породено от финансови несполуки, винаги можем да преразгледаме отношенията си с парите.

3. Вярват, че притежаването на неща ще ги накара да бъдат щастливи
Нещастните хора винаги се опитват да запълнят бездната на собствената си неудовлетвореност с консумация: алкохол, храна или пазаруване. Но щастието не се консумира! Всеки от нас може да отгледа щастието вътре в себе си, а не да си го набави отвън. Купуването на желани от нас неща ни носи само мимолетно щастие.

4. Мразят града си
Нерядко се чувстваме „заклещени” в собствения си живот. Живеем в град, който не обичаме, например. Това отново е знак, че трябва да отстъпим крачка назад и да преразгледаме живота си и ситуацията, в която се намираме. Време е да се запитаме „Защо?”, „Дали наистина града е проблемът или ние самите?”. Опитайте се да откриете места, за които не сте знаели до сега, които да ви вдъхновят. Или пък се преместете, никой не е казал, че цял живот ще живеете на едно и също място.

5. Не се харесват
За да бъдем щастливи, трябва да променим начина, по който гледаме на света и да се радваме на всеки момент. Щастието зависи и от начина, по който възприемаме самите себе си. Ако отворим сърцата си за самите себе си и се обичаме повече, ще отворим врата и на пълното щастие в живота си. Ако не се харесвате, няма как да бъдете щастливи.

Помислете върху това и се обичайте. Заслужавате го!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here