BgWoman Интересно Кризата ще определи нашата ера

Кризата ще определи нашата ера

75
0

Кризата ще определи нашата ераШведската журналистка Карин Петтерсон соделя, че „пандемията подчертава слабостите на нашия късоглед и хипер-индивидуалистичен социален строй“.

На 26 февруари вицепрезидентът на САЩ и учените се обединяват в молитва за – или по-скоро – против коронавирусната епидемия. Като губернатор на Индиана, Пенс си създава име с драстични съкращения на финансирането на общественото здравеопазване и достъпа до ХИВ тестове. Това допринася за една от най -големите огнища на инфекцията някога.

След изборите през 2016 г. администрацията на Доналд Тръмп намалява федералното финансиране за превенция на пандемията. Президентът забранява публичните коментари на водещите експерти на страната. Цялата комуникация е чрез Пенс.

Въпросът е как пропагандната машина на Тръмп ще се справи със ситуацията, след като 200 000 американци умират от вируса? Същевременно Fox News твърди, че инфекцията е разпространена от имигранти?!

Голямата криза

Financial Times пише: Това е голямата криза. 2020 г. е година, която ще определи нашата ера. Тя може да се сравни с финансовата криза от 2008 г. Тогавашната криза доведе до рецесия и масова безработица, но не и до смъртта на стотици хиляди души.

В Швеция ситуацията става все по-сериозна с всеки изминал ден, според Агенцията за обществено здраве. Решенията се управляват от експерти, а не от религиозни фанатици или политици, които силно желаят максимално обществено внимание. Това управление се проверява публично, разпитва се обществото и се обсъжда, както трябва.

Все пак това е само началото на трагедията. След това идва безработицата, кризата и неситурността. Тогава идва времето за размисъл.

Стабилно състояние

Вече обаче знаем, че борбата с този тип болести не може да бъде ефективна на индивидуално ниво, а трябва да бъде с усилията на цялото общество. Това изисква подготовка, координация, планиране и способност за бързо вземане на решения и мащабиране на усилията.

Източник: nameri-rabota.com

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here