BgWoman За дома Редовното чистене – как и защо

Редовното чистене – как и защо

90
0

Редовното чистене – как и защо

Не ви остава време за нищо, най-вече за себе си. Разбираемо е предвид факта, че непрекъснато сме затрупани с все повече и повече задачи. Но колкото повече бързаме, толкова по-малко време ни остава. Намерете време за всичко. Може да е малко, но важното е да е редовно. Намерете време за готвене, но не какво да е готвене, а на любимото си ястие. Намерете време за приятелки, за половинката си, за това да сте в крак с модата, за усмивки.

Грижете се за себе си и дома си. Не за пред другите. За вас самите. Според фън шуй, хаосът около вас създава хаос у вас самите. Замислете се. Колко работа ще свършите, ако около вас е пълна бъркотия, чашите ви чакат в мивката, а дънките се разхождат по пода. Едва ли много. Не ни разбирайте погрешно.

Въобще не сме на мнение, че трябва днешната жена да е прислужница в дома си. Разпределяйте си задачите с половинката си, и дори с децата. Всеки трябва да даде своя принос за домашния уют. Ето и някои основни правила, които трябва да следваме, за да имаме едно приятно местенце за отдих след дългия и натоварен работен ден:

Не излизайте без да сте измили чиниите

Колкото и да бързате, опитайте се да ги измивате преди да излизате – дали сутрин с кафето, или вечер след вечеря, по ваш избор. Неизмитите чинии създават предпоставки за развиването на бактерии.

Трик: Купете си съдомиялна машина.

Задължително оправяйте леглото си сутрин

Може да звучи нелепо, но да оставите къщата си в бъркотия наистина не е добра идея. Малко или много през целия ден подсъзнателно ще знаете, че като се приберете у дома не ви чака нищо друго освен задължения.

Трик: Постарайте се с половинката си преди това да измачкате чаршафите на макс. Не за друго, да има сутринта какво да се оправя… а,и естествено редувайте се кой да оправя леглото.

Изхвърляте боклука всеки ден

Особено през лятото. Това е въпрос на хигиена.

Трик: Поставете като задача изхвърлянето на боклука на децата – просто е, но и достатъчно отговорно.

Мийте банята поне веднъж седмично

В банята твърде често се зараждат бактерии, дори мухъл. Това е много нездравословно.

Трик: Използвайте специални препарати за стъкло, плочки, срещу мухъл, и задължително носете ръкавици, понеже в повечето случаи тези препарати са силно отровни. Или заложете на хипоалергенните почистващи препарати Prouve.

Знаем, че има още хиляди неща, като пускането на прахосмукачка, миенето на пода, и на прозорците и бърсането на прах и всички са важни, но изброените по-горе са от базово значение. А и към тях имате помощни трикчета. Знаем, че е трудно, но истината е в баланса. И в днешно време е все по-голямо предизвикателство да балансираме между семейството, кариерата и себе си. Но сме сигурни, че ще се справим.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here