BgWoman Здраве Мързелът е заболяване и трябва да се лекува

Мързелът е заболяване и трябва да се лекува

491
0

мързелМързелът е заболяване и трябва да се лекува Известно е, че заседналият начин на живот води до затлъстяване, а оттам към диабет, високо кръвно и увреждане на ставите. Според Майкъл Джойнър от клиниката “Мейо” недостатъчната физическа активност трябва да се разглежда като отделно заболяване, съобщи в. “Дейли мейл”.

Хората, които не могат да се заставят да правят физически упражнения продължително време, вредят на здравето си, независимо от това дали са слаби или пълни. Започват да се развиват специфични процеси в тялото. В резултат при физическо натоварване може значително да се ускори сърцебиенето, костите изтъняват, намаляват се обемът на кръвта и показателите за издръжливост. Има и промени в работата на мускулите. Човек бързо се уморява и желанието му да тренира спада до нула.

Джойнър съветва нежеланието да се спортува да се приравни към тютюнопушенето и шофирането в нетрезво състояние, като се водят аналогични агитационни кампании и се вземат мерки. Той настоява както при заболяванията се изписват лекарства, така в случая да се предписват задължителни тренировки.

Специалистът съветва, за да има видими промени, три пъти дневно да се отделят поне по 10 минути за спортуване.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here