BgWoman За дома Материали за мебели

Материали за мебели

138
0

мебелиКогато решим да подменим мебелите в своя дом, необходимо е да проучим офертите, които се предлагат в този момент на пазара. Разнообразието е голямо, но всичко опира до нашите индивидуални нужди, вкус и хармония в дома ни.

По отношение на мебелите и по-конкретно меката мебел за дома, много пъти сме изправени пред дилема на кое да се спрем от богатия каталог на Мебели за Всеки. Мебели в кожа, дамаска от плат, или друг тип покритие ще отговори в най-близка степен на критериите ни.

Предлагаме ви кратко изложение за най-харесваните материали за мебел в дома, а в резултат от представянето сами ще може да организирате по нататъшните си действия.

И кожата, и дамаската имат свои предимства и недостатъци.

По отношение на мебелите покрити с кожа е добре да знаем, че естествената печели челните места. Тя е практична, лесна за поддръжка и много комфортна. Поради естеството й обаче и цените, които държат мебелите от естествени кожи са доста по-високи и не всеки може да си ги позволи.

За изкуствената кожа също важи правилото, че лесно се почиства и не изисква специално време и внимание. На пазара се предлагат множество препарати за почистване както на естествени, така и на изкуствени кожи по мебели.

Друг важен момент, на които трябва да се наблегне, в случаи, че сте се спрели на кожа за мебели, е, че тя задържа топлината на времето. Това означава, че лятото ако се излага на пряка слънчева светлина, поема топлината й, а в студеното време действа доста охлаждащо, в случаи, че в помещенията е студено.

Следващият модел за покритие на мебели е дамаската. Тя не се поддържа така лесно, изисква доста усилия и време и понякога изисква допълнителни покрития, за да бъде защитена. От своя страна дамаската се предлага в множество цветове, пъстри и ярки съчетания, както и по-семпли модели. При дамаска за мебели може да избирате от голям арсенал платове и материи, които най-пълно да паснат на вашите изисквания.

Дамаската се почиства най-лесно с перяща прахосмукачка.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here