BgWoman Красота Мода Детски кожени обувки – когато избираме качеството и удобството за нашите деца

Детски кожени обувки – когато избираме качеството и удобството за нашите деца

225
0

1/3 от хората страдат от плоскостъпие в различни стадии, а причината за това се крие в лошите и нискокачествени обувки, които сме носили в първите години от нашия живот. Децата се раждат със здрави крака при нормални обстоятелства, но за да ги запазим такива е нужно да носят подходящите профилактични обувки. Много хора забравят, че материалът, от който се изработват обувките, е изключително важен и често предпочитат по-евтините модели, които не биха могли да се сравняват с удобството и комфорта, които носят обувките от естествена кожа.

Обувките, които трябва да носи бебето

Обувките, които трябва да носи бебето

От първите месеци до прохождането на бебето, то трябва да носи пантофки, които са с меко ходило. Задължително е материалът, от който е изработен хастарът да е естествен, защото това намалява възможността да се предизвикат алергии. Бебешкото краче трябва да може да диша и да не се запарва от пантофките. Препоръчително е чорапките също да са направени от естествени нишки. Не забравяйте, че най-важно е здравето на вашето дете.

Обувките, които са подходящи за прохождането на детето

Обувките, които са подходящи за прохождането на детето

Обувките за прохождащите деца са пълна противоположност на бебешките. Те трябва да имитират естествената среда за детското ходило. Петата им трябва да е здрава и самата обувка отзад да е твърда. Важно е обувките да обхващат глезена добре, за да не позволяват крачето да се изкривява в тях. В областта на пръстите, т.е. предната част на обувките, трябва да бъде гъвкава. Препоръчително е да има и супринаторна възглавничка, която да повдига свода. Обувките трябва да са в точния размер за детето. Задължително е хастарът да е направен от естествени материали, затова най-доброто решение са висококачествените кожени детски обувки.

Обувките, които са подходящи за вече проходило дете

Ходилото на децата се формира до четвъртата година. Ортопедичните обувки могат да коригират изкривяване, което се е получило до тази възраст при ходилото. Критериите са същите както при обувките за прохождане – здрава пета и добро придържане на глезена за правилно развитие на стъпалото. Стелките трябва да са меки, а самите обувки да са направени отново от естествени материали. Най-предпочитани и удобни са обувките за деца, направени от кожа, които създават максимален комфорт и удобство за детето ви.

По какво се различават нискокачествените от добрите детски обувки

добрите детски обувки

Разбира се, първият и основен критерий е цената, защото евтините детски обувки се изработват от нискокачествени материали. Важно е да запомните, че стойността на детските обувки е равна на мъжките и дамските обувки. Материалът, който е вложен в направата на обувките за деца е по-малко, но за сметка на това трудът, който е вложен при тяхното изработване, е повече. По-добре е да спестявате пари от лечение, отколкото от качеството на детските обувки. Ако ви трябва пари, можете да вземете бърз кредит и по Viber.

Естествената кожа остава най-добрият материал за изработване на детски обувки. Трябва да обърнете внимание и на етикетите. Законите задължават производителите да поставят етикети за използваните материали и за произход. Добрите производители на кожени детски обувки осигуряват и гаранционно обслужване. Купувайте обувки, произведени от утвърдени марки с традиции, защото търговците, които залагат името си със сигурност не продават на клиентите си лоша стока.

 

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here