BgWoman Красота Бижута Висулки с диаманти

Висулки с диаманти

79
0
Висулки с диамантиВисулките са тази част от дамското (или мъжко) колие, която виси под формата на медальон, кръст, камък или нещо друго, което да има смисъл за притежателя или просто да притежава определена естетическа, а в не малко случаи и материална стойност според него.
Говорейки за висулките при бижутата, трябва да се каже, че темата е неизчерпаема, а разнообразието е трудно да се обхване в една или две теми. Украшенията могат да са толкова различни едно от друго, а цената им да се отличава с космически стойности между две отделни висулки.

Не са малко производителите на висулки, които се опитват да постигнат определен баланс между цената и качеството. Мнозина използват не толкова скъпи, но също качествени материали, като се стремят да включат по-високо ниво на креативност и иновативност.

Цената обаче не е проблем за всеки. Има хора, които целенасочено се стремят към най-скъпото, търсейки оптималния вариант. Ако и Вие сте от тези хора, то значи трябва да се ориентирате към диамантите.

Обикновено колиетата от диаманти са най-скъпата алтернатива за търсещите елегантно бижу, които са готови да се разделят с по-голяма сума пари. Не случайно хората често наричат диамантите “най-добрия приятел на жената”. Това едва ли е изненада, особено като се има предвид, че не всеки може да си позволи да ги притежава.

Що се отнася до самата цена на висулките с диаманти, трябва да се каже, че тя може да бъде в наистина трудни за възприемане граници. Ако имате повече късмет можете да попаднете на висулка с диамант за няколко стотин евро, но цената може да достигне и бъде и много по-висока, възлизаща на десетки хиляди евро.

Още повече допринася и металът, който е използван за изработването на висулката. Разбира се, подчертаваме, че за изработването на висулките е нужно да се включи не малко количество благороден метал, защото ако висулките трябва да са изработени от цял диамант без нищо друго, то цената би била просто безумна!

Обикновено се използва метал от много високо качество. Най-честата практика е да се използва платина и бяло злато, а за покритието – родий, защото той ще придаде на висулката желаната здравина и твърдост, които подхождат на едно толкова скъпо бижу.

Сподели
Предишна публикацияВисулки от бяло злато
Следваща публикацияВисулки за мъже

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here