BgWoman Интересно Хубавата музика

Хубавата музика

557
0

Тук ще Ви споделя няколко мисли относно музиката. Аз съм голям почитател на хубавата музика и когато някой я засегне го приемам доста лично. Затова днешните ми размисли са насочени по-скоро към понятието „хубава музика”, отколкото към самата нея. Искам да попитам кой определи това понятие и въз основа на какви критерии? За да съществува дълго време даден стил или тип музика, значи тя има своите слушатели и почитатели, следователно за някого това е хубава музика.

хубава музика

А когато говорим толкова общо, например за епоха в музиката, а не просто за някакво музикално течение от днес за утре, мисля че никой няма право да я отрича. Но да не ме разберете погрешно – не защитавам поп-фолк жанра. За да бъда по-ясен ще конкретизирам. Вчера един познат ме попита как мога да слушам и харесвам италианска музика? И това музика ли е въобще? Днес аз ще му отговоря така – не отричам неговите предпочитания в музикалния свят, но няма как да се отрече един толкова голям и популярен музикален стил. Още повече, когато говорим за Италия. Тя е пример за високо качество и класа в почти всяко отношение.

Дори да не харесваме пастата, пицата, тирамисуто, кафето и италианската ривиера, то след Ферари – автомобилостроене, Арамани и Версаче – мода и козметика, Марчело Мастрояни и Моника Белучи – актьори, Федерико Фелини – режисура, Микеланджело и Леонардо да Винчи – изобразително изкуство, които са едни от най-великите творения на човечеството, то как да не признаем и италианската музика за музика

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here