BgWoman Красота Бадемово масло срещу тъмни кръгове под очите

Бадемово масло срещу тъмни кръгове под очите

935
0

бадемово маслоЗабързаното ежедневие на съвременния човек е една от основните причини да не успява да си почине добре. През целия ден сме в офиса и когато стане време се приберем у дома, трябва да перем, чистим, готвим и да видим дали децата са си решили задачите за домашно, а едва след това да намерим малко време и за нас. В случай, че решите да излезете и се върнете късно през нощта, има голям шанс, че изобщо няма да ви е до почистване на грима преди да си легнете.

Е, тогава задължително ще се събудите с тъмни кръгове под очите. Хубавата новина е, че има много ефикасни, достъпни и не скъпо струващи средства за справяне с кръговете под очите. Едно от тях е бадемовото масло. Бадемовото масло е балсам за нежната кожа под очите.
Продължавайте да четете.

Съдържание

За тъмните кръгове

 

Тъмните кръгове са петна по кожата с тъмен, почти синкав отенък, които се образуват под очите. Тъмните кръгове ни състаряват, но не се получават непременно и само в процеса на стареене. Дори много малки деца и съвсем млади хора могат да имат тъмни кръгове.

Едни от най-честите причини за тъмните кръгове са дехидратация, алергии, проблеми със синусите, генетика и тютюнопушене ( източникMayoClinic.com). Всички тези фактори ограничават притока на кръв в тялото ни, включително и в зоната на лицето, възпрепятстват отстраняването на токсините и разширяват кръвоносните съдове в зоната около очите, което ги прави по-забележими през тънката, нежна кожа, затова най-често петната са синкави на вид.

Ползи от бадемовото масло

Бадемовото масло е естествен омекотител. То отлично омекотява и овлажнява кожата и така спомага за намаляване на тъмните кръгове под очите, причинени от дехидратация на кожата. Бадемовото масло притежава и естествени противовъзпалителни свойства, благодарение на които подпухналите долни клепачи намаляват и тъмните кръгове, които в този случай са всъщност сянката, която те хвърлят.

Употреба на бадемовото масло

Масажирайте нежно с бадемово масло под очите сутрин и вечер. Друг вариант е да се опитате да направите крем, който да прилагате в областта около очите като маска:
Смесват се равни количества от чисто бадемово масло и мед в купа и получената смес се нанася внимателно върху кожата под очите. Отпуснете се и оставете маската „да работи” в продължение на 10 минути, след което внимателно изплакнете. Не очаквайте незабавни резултати! Бадемовото масло, използвано като лек срещу тъмните кръгове около очите, ще има ефект, само ако се използва ежедневно.

За какво да внимавате!

Винаги внимавайте, когато използвате този продукт – особено по време на бременност. Бадемовото масло, макар и рядко, може да предизвика алергични реакции при някои хора. Имайте предвид, разбира се, че кожата около очите е нежна и деликатна и нанасянето на бадемово масло може да предизвика дразнене – това е нормално

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here