BgWoman Красота Грим Очи чорние“ Или как да подчертаем тъмните страсти в погледа си”

Очи чорние“ Или как да подчертаем тъмните страсти в погледа си”

712
0

Бездънните тъмни очи са опияняващи като черна магия, затова имат нужда от перфектен грим. Неговата палитра зависи от тена на кожата и оттенъка на косата. Така например, ако имате тъмна коса и светла кожа, можете да заложите на пастелната гама, отлично подхождат бежовите и бежово-розови нюанси.

черни очи

Подчертайте веждите с помощта на молив с орехов оттенък. За основа изберете бежови сенки, а за външния край на окото изберете по-тъмен тон, например млечен шоколад. Използвайте очна линия и спирала в тъмно кафеникав оттенък.

Ако кожата ви е смугла, макиажът в пастелно-бежови тонове ще изглежда неизразително. В този случай е по-добре да се спрете на оранжево-кафеникавата гама. Сенките са с прасковени и портокалови оттенъци, спиралата – черна.

За тъмните очи подхождат перлени сенки, може да се използва и техниката „опушен“ грим. Ето един пример за празничен или вечерен макиаж. За начало подчертаваме очите, използвайки молив с лилав или виолетов цвят. Рисуваме тънка стрелка, стараейки се да следваме линията на ресниците, а долната очна линия трябва да бъде съвсем тънка.

С помощта на сенки с коралов цвят „фиксираме“ долната линия, използвайки тънка четчица или апликатор със заострен връх. Върху клепача нанасяме сенки с лилав и виолетов цвят, като ги разпределяме така, че тъмният оттенък е над миглите, постепенно изсветлявайки към веждите. След това подчертаваме миглите, използвайки спирала с тъмно виолетов оттенък (може и черна). Красивият макиаж в стил „Люлякови нощи“ е напълно завършен.

За вечерен грим са подходящи сенките с металически блясък, бронз, злато или мед. За дневен вариант използвайте по-светли, предимно перлени сенки. Интересна идея за макиаж е арабският стил, придаващ на тъмните очи фаталния чар на 1001 нощи.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here