BgWoman Красота Сусамово масло за кожата

Сусамово масло за кожата

861
0

Всички знаем за приложенията на сусама и сусамовото масло в кухнята и полезните за здравето ни качества. Но знаем ли, че сусамовото масло е полезно за кожата? Маслото от сусам е богато на антиоксиданти, които изтеглят токсините от кожата. Сусамовото масло може да предотврати появата на черни точки, да спомогне за изчистването на кожата от пъпки и избледняване на тъмни петна.

сусамово олио

Можете да намажете лицето си със сусамово масло и да го оставите цяла нощ да престои и чак тогава да го измиете. В състава му влизат чудотворци като витамин Е, лецитин, минерали, протеини и аминокиселини. Освен това маслото от сусам е антибактериално, противогъбично, антивирусно, антиоксидант и противовъзпалително. Трябват ли ви още причини да продължите да четете?

Може да се използва и като нощен крем.

Ето няколко начина да се използват сусамово масло:

½ чашка сусамово масло

¼ чашка ябълков оцет

¼ чашка вода

Използвайте получената смес като нощен крем и кожата ви ще заблести! Сусамовото масло омекотява и хидратира, а оцета изсветлява и изчиства тена, действа антибактериално и спомага за отстраняването на мъртвите кожни клетки. Намокрете лицето си преди да нанесете.

Лосион
Можете да използвате сусамовото масло и като лосион за почистване!
Крем за крака
Намажете обилно краката си със сусамовото масло и обуйте меки чорапки. Маслото се абсорбира бързо, а кожата на краката ще стане мека и гладка.
Във ваната
2-3 супени лъжици във ваната са достатъчни. Тялото ще ги абсорбира, а излишъка се отмива с топла вода и мек сапун.
За коса
Може да се ползва като балсам, но и за изправяне на склонна към начупване коса. Просто сложете 1-2 капки на дланите си и минете с тях по сухата коса.
Слънчева защита
Маслото от сусам е естествен защитник от вредните UV лъчи. Ежедневната му употреба ни предпазва от слънцето и забавя стареенето. Той също така действа и като естествена преграда за защита от елементи като дим, смог и замърсители на околната среда във въздуха.

Забележка:
Купувайте само органични студено пресовано масло от сусам!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here