BgWoman Интересно Всичко, което трябва да знаем за плюшените играчки

Всичко, което трябва да знаем за плюшените играчки

176
0

Плюшени играчкиНа Коледа, децата са първите, които отиват да видят какво има под елхата и с трепет отварят новите подаръци. Плюшените играчки са един алтернативен вариант да зарадвате детето си. Те стават неразделна част от живота им – носите ги в детската градина, на разходка, през нощта децата спят с тях, взимате ги с вас по време на ваканцията и, в един момент, стават част от семейството. Поради всички тези причини, Рая Тойс има за цел да ви информира  за тях и техния по-дълъг “живот”.

Какви размери плюшени играчки се срещат най-често в магазините

Формите и размерите им варират. Често се изработват във формата на анимационни герои, герои от различни приказки, неодушевени предмети и животни. Можете да намерите мечета, делфини, крокодили, зайчета и какво ли още не. Що се отнася до размера, съществуват от съвсем малки, които малчуганите могат да носят в джобчето на якето си, до огромни в сравнение с размерите на детето, на които то дори да може да спи или гледа любимото си филмче. Най-често срещани и най-предпочитани са плюшените играчки, които са с размери от една до три педи или от сорта на 30 до 50 сантиметра. С този размер, на децата им е удобно да ги гушкат, както и да ги носят навсякъде със себе си. А и за вас е улеснение, тъй като по-лесно можете да я приберете в чантата или в бебешката количка.

С какъв пълнеж са

Плюшените играчки се изработват от плат, плюш или други текстилни материали. Ако се върнем назад в миналото можем да разкажем, че за техен пълнеж са се използвали различни материали, като слама, вълна, бобови зърна, пластмасови топчета, памук и други. Днес за пълнеж, производителите използват синтетични материали, силиконова вата, гранулирани материали и какво ли още не, което е абсолютно безвредно и безопасно за детето. А отвън, ако са от плюш, той е различен при различните видове. Може да е късокосмест, дългокосмест и с пример на друга материя, която да създава различни усещания при допир.

Особености, които трябва да знаем 

Първото и може би най-важно – колкото и безвредни и качествени да са любимите плюшени животинки, ако вашето мъниче има алергия, може да доведат до проблем. Съветваме ви да сте добре запознати с това, което купувате. По отношение на това как да ги съхраните за по-дълго, има някои неща които са препоръчителни:

  • почиствайте ги често, като ги перете на ръка;
  • по-рядко използвайте пералня и сушилня – те лесно допринасят за унищожаването на играчката;
  • за да не я загубите и да настъпи “истинска война” вкъщи и “море от сълзи” напишете вашият номер на етикетчето и, например;
  • в случай, че сте я загубили или по някаква причина вече не изглежда добре, поръчайте същата от онлайн магазина на Рая Тойс. Това ще ви спести редица главоболия и ще направи малчуганите отново щастливи.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here