BgWoman Красота Коса Какъв цвят боя за коса да изберем – съвети от Лили Дрогерие

Какъв цвят боя за коса да изберем – съвети от Лили Дрогерие

890
0

Бои за коса

Всяка жена иска да изглежда по-млада, привлекателна и жизнена. Обикновено, когато става дума за подмладяване, ние си представяме всякакви кремове за лице. Да обаче има и други начини за постигане на подмладяващ ефект и това е например правилният избор на цвят боя за коса.

Съдържание

Кои цветове боя за коса е препоръчително да избягваме

Съществуват твърдения, че само с подходящото оцветяване лесно може да се постигне по-голям подмладяващ ефект, отколкото с различните козметични продукти и професионални гримове. Въпреки това многобройни експерименти са доказали, че съществуват цветове, чрез които може да бъде постигнат и обратният ефект и е препоръчително тяхното избягване. Това са черното и жълтеникавите руси тонове. Това може да създаде визуално чувство за състареност, което не е желано от никого.

Кой цвят е най-подходящ за подмладяване

Експертите в областта препоръчват, ако имате желанието да се подмладите с няколко години и да се разкрасите, да залагате на топлите и русите нюанси. Всички знаем, че русата коса подмладява, но е добре да преценим и кой точно нюанс би подхождал на тена ни. В момента пепелявите и студени тонове са модерни и стоят добре на повечето жени. Червеникавият оттенък също е подходящ, когато целим подмладяващ ефект – придава детско излъчване и младоликост.

Според многобройни опити с различни съчетания и нюанси, най-младоликият цвят боя за коса е кафявото с преливане към златисто русо. Подобен оттенък придава по-здравословно външно състояние и създава цялостно впечатление за повече свежест и младост.

Какво съветват още от Лили Дрогерие

  • Съгласувайте боядисването с тена на кожата – бледата външност е подходящо да се комбинира с придаващите руменина оттенъци на червеникави нюанси – опушен лешник, карамел и т.н;
  • Ярко розовият тен се съчетава с червеникаво – това всъщност е единствената подходяща комбинация, тъй като придава здравословен вид и свежест;
  • По-матовите дами могат да използват тъмните, но ярки бои за коса – горещите нюанси ще подчертаят тена Ви и ще придадат доза индивидуалност – кестен, шоколад, махагон и т.н.

Съществуват измиващи бои за коса, които са във вид на крем и могат да се използват само за определен случай. За да избегнете кожни алергични реакции или прекомерно изсушаване, препоръчително е изборът да се прави от каталога на добре познатите и популярни онлайн магазини. Техните продукти вече масово се използват и са доказали своето качество.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here