BgWoman Здраве С какво истинският тай масаж превъзхожда всички други видове масажи?

С какво истинският тай масаж превъзхожда всички други видове масажи?

65
0

тай масажКазват, че здравето не се купува с пари, но ние смятаме, че това не е напълно вярно, тъй като с редовна финансова инвестиция, всеки може да се погрижи предварително за своето благосъстояние. Професионалният тай масаж доказва на практика, че само за час човек може да върне своята радост, бодрост, отлично настроение и желанието да живее щастливо. Само при условие обаче, че процедурата се извършва от квалифициран и опитен специалист.

В какво се състои тайната на източната лечебна практика?

Тайната на добрите традиции в тайландските масажни практики се състои в умението посетителят да бъде максимално предразположен да се отпусне и наслади на своето физическо и емоционално възстановяване. Това, което вероятно ще ви направи впечатление, ако имате късмета да попаднете в един от най-добрите столични салони за тай масаж – Tao Center е, че всички масажисти са азиатци. Болшинството от тях истински тайландци, усвоили занаята в своята родина.

Добрият професионалист обезателно предупреждава новите си клиенти за евентуални противопоказания на процедурата, като предварително се стреми да предвиди тяхното наличие. Основна задача на масажиста е да проведе диагностика, от която ще зависят по-нататъшните му действия. Много е важно да се създаде атмосфера на доверие, в противен случай подсъзнателното съпротивление и мускулният спазъм няма да направят възможно провеждането на качествен сеанс.

Обстановката е от голямо значение за създаването на приветлива атмосфера. Аурата на спокойствие и азиатско умиротворение в салона помага за бързото постигане на желания ефект. Трябва да се знае, че истинското тайландско масажно изкуство е свещена практика, в която участват множество ритуали. Аромати, лека мелодия от Далечния Изток, автентичен интериор – всичко това допринася за потапяне в една екзотична атмосфера.

В допълнение към класическия тай масаж, в добрия специализиран салон можете да получите и допълнителна процедура, обхващаща различни части от тялото – лице, врат, глава, крака и стъпала. Масажът, изпълнен според традициите на древното азиатско изкуство, допринася за намаляване на стреса, подобряване на кръвообращението и за повишаване на тонуса.

По време на сесиите порите се отварят и кожата е наситена с кислород. Активират се метаболитните процеси, вследствие на което се елиминират токсините, натрупани в организма. Ефектът може да се види веднага под формата на по-свежа, отпочинала и подмладена кожа. След няколко сеанса се забелязва, че някои проблемни участъци от тялото са се вталили, а целулитът – напълно изчезнал.

Всяка процедура, влизаща в общия термин Тай масаж има своите особености, за които професионалистът ще ви информира преди нейното провеждане. Понякога е по-добре да се извърши акупресурно въздействие върху съответните точки, вместо да се масажира цялото тяло. Ключът към благоприятния ефект се крие в добрата преценка на специалиста.

Основната задача на тайландския масажист е да възстанови нормалния поток от жизнена енергия „сен”, след което тялото е настроено към самовъзстановяване, за да се справи с повечето от проблемите. Преведено на езика на съвременната медицина, масажистът активира имунната система. Няма странични ефекти, както при медикаментите и някои медицински интервенции.

Никой не знае по-добре от самия човек какво го боли или може да го разболее. Първите симптоми се появяват неусетно, но тялото вече знае за тях. И след като получи стимулираща процедура, то започва да се самолекува. Който и от видовете тай масаж да бъде избран, винаги трябва да се следва основното правило – болката е недопустима в тайландската уелнес практика. Плавните и нежни движения на опитния професионалист няма да причинят дори минимален дискомфорт.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here