BgWoman Красота Мода Какви са основните видове дамски обувки?

Какви са основните видове дамски обувки?

1044
0

дамски обувкиПроизводството на дамски обувки е изключително значим отрасъл и се радва на огромно внимание. Днес, всяка дама има възможност бързо и лесно да си достави обувки за всеки сезон и специален повод. Пазарът постоянно се обогатява с нови тенденции, които допълват съществуващото разнообразие и печелят нови клиенти. Сред познатите ни дамски обувки има няколко модела, чийто дизайн остават класически, в продължение на много години, и вероятно ще се запази и в бъдеще.

Основните модели дамски обувки в съвременния свят

  • Обувки на ток

Класическата дамска обувка, която си остава олицетворение на елегантността, е моделът с тънък ток. Обувката се произвежда от всички световноизвестни модни марки и визията й остава неповлиян от модните тенденции, в течение на много години.

Далеч не всички обувки на ток покриват представата за женственост, тъй като дизайнът на някои модели дамски обувки е ориентиран предимно към комфорта на краката, за сметка на визията. Редица модели зимни боти с нисък и дебел ток например, са с правоъгълна лицева структура и изглеждат по- грубовато, в сравнение с летни модели на подобна височина. Независимо дали става дума за отворени или затворени обувки обаче, един от основните стремежи на известните марки е съчетаване на приятна визия с комфорт на обувката. Моделите на висок и дебел ток, които са доста актуални в момента, постигат тези цели и са изключително предпочитани от дамите.

Обувките с много висок ток определено са най- женствения вариант сред моделите на ток и притежават доза дързък сексапил, който кара всяка дама да си закупи поне по един чифт от тях.

  • Обувки на равна подметка, маратонки и кецове

Моделите дамски обувки с равна подметка са предпочитан вариант за забързаното ежедневие. Въпреки, че са известни с комфорта, който осигуряват, някои модели са и доста елегантни- сред тях спадат известните пантофки тип “ балеринки “. Кецовете и маратонките също спадат към тази категория, въпреки че те оформиха цяла отделна индустрия в последните години, когато се превърнаха в абсолютен хит сред модните тенденции.

  • Обувки без пръсти или без пета, сандали и джапанки

Летните модели дамски обувки са с лек и ефирен дизайн, въпреки често срещаните декоративни елементи и се отличават с огромното разнообразие на модели.

  • Ботуши

Ботушите са оформили отделна категория в производството на дамски обувки и напоследък са актуален модел за всеки сезон на годината. Те се произвеждат в изключително разнообразни варианти, а дизайнът им се променя непрекъснато.

  • Нестандартните модели обувки

Обувки с много високи токове, огромна платформа или липса на такава- повечето от тях са дизайнерски модни изобретения, които не са подходящи за ежедневието. И да, почитателките на обувките просто ги обожават.

 

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here