BgWoman Здраве Движение за здраво сърце или сърцето обича движение

Движение за здраво сърце или сърцето обича движение

558
0
Хората, които поддържат добра форма в средна възраст, са изложени на понижен риск от по-късното развитие на сърдечносъдови заболявания, пише в. “Дейли експрес”, позовавайки се на резултатите от британско изследване.

За здраво сърце – движете се!

здраво сърце

Данните от проучването на специалисти от Университетския колеж в Лондон показват, че редовната физическа активност като ходене, градинарство или каране на велосипед е ключът към предпазване от проблеми със сърцето в по-късна възраст. Авторите на проучването отбелязват, че дори лекото повишаване на физическата активност около 50-годишна възраст е от полза за здравето.

Възпалителните процеси в тялото, за които се смята, че допринасят за сърдечносъдовите заболявания, са по-редки при хората в предпенсионна възраст, които “прегръщат” активния начин на живот. Ключът към доброто здраве на сърцето е умерена физическа активност най-малко 2,5 часа седмично.

“Това е добра новина за хората на средна възраст, които са физически активни и по този начин помагат на сърцата си да стареят здравословно”, казва д-р Марк Хеймър от изследователския екип.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here