BgWoman Интересно Музикален или обикновен – какъв да е бебешкият шезлонг

Музикален или обикновен – какъв да е бебешкият шезлонг

88
0

Бебешки шезлонги

Колебаете се дали да отделите бюджет и за тази покупка? Шезлонгът определено е една от най-практичните инвестиции за родителите през първите месеци. Вижте защо.

Как ни помага шезлонгът

Той може да бъде ваш съюзник от първите дни на бебето. Може да го използвате за новородени от 0 месеца. Горната граница зависи от конкретния модел. Обикновено тя е 9 килограма, но някои модели са до 18 кг. Ето как може да ви бъде полезен този продукт:

 • На малкото човече му е доскучало и искате да смени обстановката;
 • Вършите домакинска или друга работа в някоя стая и искате дребосъкът да ви е „под око“;
 • Нямате възможност да го оставите в креватчето;
 • Искате да ви прави компания на масата;
 • Желаете да полюлеете бебето, за да го разсеете от колики или от друг дискомфорт;
 • Искате да разнообразите заниманията му;
 • Захранвате малчугана, а той още не може да седи стабилно.

Какви видове бебешки шезлонги има

 • Люлеещ. Той обикновено се захранва с батерии, а в редки случаи – и с електрически кабел. При подаване на команда, този вид вибрира и люлее дребосъка. Така малчуганът по-лесно се унася и заспива, а и се забавлява. Често продуктът предлага няколко скорости на люлеене;
 • С естествено задвижване. Някои от предлаганите модели се задвижват при мърдане на бебето, а други – при побутване от страна на родителя;
 • Музикални. Притежават опция за пускане на мелодия, която да успокоява детето. Може да пускате музиката, дори когато то е извън шезлонга;
 • Обикновени. Класическият модел, който няма екстри, но идеално изпълнява функцията да разнообразява мъника, а и може да се люлее от възрастен;
 • Според коша. Някои модели наподобяват кошница, други са открити, а може да имат и различни степени (легнало и полулегнало).

Какъв модел е подходящ за вас

Често родителите се колебаят дали имат нужда от подобна покупка, тъй като тя се ползва само в продължение на няколко месеца. Добрата новина обаче е, че има достатъчно качествени предложения на изгодни цени (вижте различни предложения онлайн).

Без значение дали ще вземете автоматичен или механичен, най-важното, на което трябва да обърнете внимание, е сигурността. Важно е бебокът да може да бъде здраво закопчан, докато е поставен в люлката, тъй като в противен случай има риск от падане. Не забравяйте да закопчаете дори и новородените на няколко дни, без значение дали все още са се научили да се обръщат или не. За предпочитане са триточковите колани.

Друга важна характеристика на продукта е грифът с играчки. Те гарантират на малчугана едно допълнително забавление. Вярно, че в един момент му омръзват, но пък вие може да проявите изобретателност и да го разнообразявате, закачайки различни играчки.

Обърнете внимание също дали тапицерията може да се сваля. Възможността да я пускате за пране в пералнята значително ще ви улесни в поддръжката. А това ще е особено важно, ако храните бебето в люлката.

Шезлонгът не само е добра инвестиция, но е и отличен вариант за подарък. Така че, следващият път, когато близък роднина ви попита какво да вземе за бебето, знаете към какво да го насочите, нали?

 

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here