BgWoman Здраве Убийствени лекарства

Убийствени лекарства

565
0

В „Ръководство по фармакология” на Г. Натнагел и М. Росбах ( изд. 1885 ), се препоръчва да се изпие една чаша живак, за да се излекува „преплитане на червата”. Някой си доктор Робърт Патрик твърдял, че с живак може да се излекуват практически всички болести.

Кръвопускането е един от най- популярните методи за лечение в цялата история на медицината. Използвали са го като лек за всички недъзи чак до 19 в. Покрай това са умрели много хора, малко са се излекували. Сега кръвопускането се използва само при еритремия. Това е рядко заболяване, при което в организма се образуват прекалено много червени кръвни телца.

Хапчето плацебо. Колкото и да е странно, но на много хора идеята, че лекарството което пият ще помогне, наистина е помага. Малко преди октомврийската революция в Петроград били популярни капките на барон Варевски – лек за нерви. Впоследствие се оказало, че това просто била вода от р. Нева.

Плацебо хапчеПрез 19 в. хората лекували кашлицата с хеорин. Опиати с екстракт от опиум също се предлагали като лекове за кашлица и диария.

Таблеките за отслабване, които се продавали през 40 – те и 50 – те години на 20 в. съдържали яйца от глисти.

Кока – колата била изобретена от американски фармацефт като сироп, който трябвало да помага при нервни разстройства, главоболие, да облекчава болките при раждане.

Детски болкоуспокояващ сироп през 19 в. съдържал 65 милиграма чист морфин, също така хлороформ, кодеин, хероин, опиум и хашиш. Много деца умирали след лечението.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here