BgWoman Пътуване Защо трябва да посетим язовир Доспат

Защо трябва да посетим язовир Доспат

638
0

Родопите си остават загадка за много хора. Всъщност планината носи онзи дух на непреходност, който се е превърнал в свещен още за древните траки. Като прибавим към това и историята на Балканите и символът на Смолянска област и в частност Родопите като крепост за много владетели, тогава този район от България си остава желано място за посещение.

Родопите си остават толкова близо и толкова далеч от нашето всекидневие. Ако имате кола достъпът до тези планини, особено през лятото не е толкова трудно. Трудно е след това да се откъснете от това райско кътче, което предлага голямо разнообразие туристически атракции. Дали под формата на риболов, къмпинг или просто отмора Родопите са перфектно място за вашата следваща дестинация.

Язовир Доспат

В сърцето на планината се намира един то най-красивите язовири не само в България-язовир Доспат. Язовирът предлага голямо разнообразие от риба, което го превръща в желано място за риболов на много гости на Родопите от България и съседните държави.

Риболов и къмпинг може да се превърнат в едно неразделно цяло именно край язовир Доспат. Туристите, които търсят нови изживявания ще бъдат впечатлени от красотата и историята на този регион. Специално за тях ще започне строителството на над 20 бази за отдих, което би превърнало язовир Доспат в още една желана спирка за много туристи.

Гостите на Доспат и едноименния язовир са привлечени и от гостоприемството на местните хора, което е характерна черта за родопчаните. И ако язовир Доспат е само един туристически продукт, то той не се нуждае от реклама. Неговото местоположение и природни дадености са нещо, което не може да бъде подминато, както от българските , а още повече от чуждестранните туристи.

Ако сте решили да посетите язовир Доспат за риболов, къмпинг, отмора или просто от любопитство вашето пътуване би поставило начало на една голяма любов към Родопите и хората, които живеят там.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here