BgWoman Красота Блясъкът на мургавата кожа

Блясъкът на мургавата кожа

1642
0

Мургавата кожа като всяка друга може да бъде чувствителна, обезводнена и проблемна. Митът за кадифената, безупречна кожа на азиатките и италианките си остава мит. Смуглата кожа най-често се оказва мазна или комбинирана (суха на бузите и мазна на брадичката, носа и челото). Склонността към омазняване и оттенъкът на кожата диктуват свое правило: активен матиращ фондьотен на безмаслена основа. И не забравяйте да напудрите клепачите преди всяко нанасяне на сенки. В противен случай цветът ще се размазва на неприятни ивици. Търсете продукти, специално разработени за смугла кожа (флуиди и фондьотени от този тип се предлагат от гиганти като Chanel).

мургава кожа

Съдържание

Кожа

Твърде тъмният фоньдотен придава на лицето землист оттенък, но разочаровани от резултата не бързайте да изхвърляте опаковката. Експериментирайте, смесвайки върху дланта фондьотен с овлажняващ дневен крем. Стилистите съветват да използвате основа, фондьотен и пудра с леко жълтеникав оттенък. Топлият руж (например в розово или по-тъмните мед и корал) подчертават овала на лицето. Пудрата за създаване на матов тон се нанася на участъците, върху които най-напред попадат слънчевите лъчи – средата на челото, скулите, носа, брадичката. Добър избор е сухата теракотена пудра. Нанасяйте я едва след като овлажняващият крем напълно попие в кожата.

Устни

Мургавата кожа отрича всички вариации на тема матови устни в натурални оттенъци, като дава картбланш на безсрамно яркото червило. Например огненочервено, или пък ярка циклама, кирпичено. Прозрачен ягодов гланц с овлажняващ ефект предлагат от Clarins, блясък в червено е хитът на Lancome. Вишневото също отива на притежателките на смугла кожа и фигурира в колекциите на всеки козметичен бранд. Дискретното коралово червило съответства на ефирния вечерен грим, както и на макиажа в стил nude. Смуглите красавици смело могат да заложат на тъмен гланц с едри блестящи частици. Но само ако го комбинират със сенки в спокойни оттенъци. Топмоделът Адриана Лима често използва за фотосесии гланц с металически блясък – свеж вариант за нощни пътешествия по клубове и дискотеки.

Очи

Ето един рядък случай, в който са уместни най-ярките оттенъци. Не бързайте да сменяте цялото съдържание на несесера си, ако до този момент заучено сте избирали само пастелни тонове. Цветовата гама ще изглежда по-наситена, ако нанасяте сенките с „овлажняване“: достатъчно е леко да намокрите тампончето с термална вода. Влажната четчица гримира очите не по-зле от сухия апликатор или молив.

Стилистите на актрисата Джейда Пинкет-Смит често използват блестящи и много плътни сенки. Най-предпочитаният оттенък за очите е златисто-бежовият. Алтернативният вариант са шоколадовите сенки в няколко оттенъка. Яркост се постига с един слой матови оранжеви сенки.

Дневният макиаж няма да бъде ярък, ако използвате жълтеникави или бронзови сенки заедно с кафяв молив. Линията на молива трябва да следва плътно тази на миглите. Може да се размаже и с пръсти, но по-добре използвайте малка четчица.

Ориенталският тип жена, който се свързва с мургавата кожа, е надарен с прекрасни дълги мигли, само че често се оказват прави. Правилно е да се извиват не повече от три пъти на едно гримиране. Спиралата се намества в самата основа и постепенно се придвижва нагоре. Всяка мигла ще бъде оцветена, ако кожата на клепача леко се повдигне с пръст под веждата. Професионалистите нанасят спиралата с къси и бързи движения.

Вежди

С помощта на допълнителен цвят не само ще ги направите по-ярки, но и ще „замаскирате“ голите петна от неправилно изскубване, които доста личат на мургавата кожа. Матовите сенки идеално подхождат за подобна маскировка. На съвсем тъмна кожа вместо сенки може смело да използвате въгленочерен молив. Веждите ще изглеждат по-естествено, ако не рисувате плътна линия, а нанасяте малки щрихи върху косъмчетата и кожата между тях. Някои стилисти съветват да се комбинират два тона – например тъмно и бледо кафяво. Първо се нанася светлият.

След всичко това красотата на тъмната кожа ще блесне като грижливо пазено и безценно съкровище!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here