BgWoman Красота Да си хапваш сладко и пак да си стройна

Да си хапваш сладко и пак да си стройна

679
0

Защо ли гледаме нас сладкишите като врагове? Защото съсипват фигурата ни или поне така смятат доста авторитетни диетолози. За тези, които полагат страховити жертви в името на красотата имаме добра новина: нещата не са такива, каквито изглеждат. Помните онази прослувата реплика от Туин Пийкс, нали! Кулинарният свят претърпя много и значителни промени и схващания кое е вредно и кое не само е напълно безобидно, но и достатъчно вкусно като сладко изкушение например.

стройна жена

Тайната на полезните сладки неща

На сцената излизат кулинарните вълшебства на леките плодови десерти, завихрят се всевъзможни плодови салати, а традиционните тежки и маслени торти се оттеглят след аплодисментите на отминалото си величие. Времената наистина се менят и вкусовете също – кой би помислил, че горчивият шоколад ще изтласка млечния например? Или пък плодовият лед буквално ще изпързаля сладоледа! И при това можеш да си хапваш тези вкусотии в неограничения количества, както се казва: “на корем“

Плодовете условно може да се разделят в две категории, заради захарността в тях. На практика може да ядете до пръсване киви, грейпфрути, ябълки, но с други се срещайте почти официално – не ги пренебрегвайте, но и не се пристрастявайте особено. Нека приемем, че четвърт килограм на ден е повече от достатъчен, на езика на бананите например са един-два банана. И ако сте се пристрастили към плодовите салати, няма лошо, само не прекалявайте!

В случай, че все пак не можете без онова съблазнително парченце кейк или вкусна бисквита по време на кафето или чая, ами не се лишавайте! Въпреки, че има значение дали хапваш десерта по време или преди да изпиеш кафето. Доказано е, че да похапваш само десертче без тонизиращи напитки на практика е напълно безвредно за фигурата.

И друга тънкост – яжте ги в първата половина на деня. Тогава организмът има достатъчно време да изгори излишните калории, а той е достатъчно мъдър да прецени това. За тези, които смятат шоколада пък за незаменимо усещане за блаженство има само лека корекция: Заменете млечният шоколад с черен и всичко ще бъде наред. Както се сещате, хем шоколадът ще бъде изяден, хем фигурата цяла и стройна. Хитро, нали?

Просто запомнете това:

-Не газирано, а айран

-Не банан, а ябълка

-Не сладолед, а плодов лед

-Не млечен, а черен шоколад

-Сладкишът не с чай, а отделно

-Най-добрият десерт – плодовете

-Най-доброто време за сладкиши – първата половина на деня

Значи е време за нещо сладко, както казва Мечо Пух.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here