BgWoman Красота Грим Обратен ефект. Топ 4 на грешките в макиажа

Обратен ефект. Топ 4 на грешките в макиажа

592
0

Декоративната козметика е създадена, за да ни направи красиви, тоест още по-красиви. Правилният макиаж изравнява тена, придава на кожата руменина и красив оттенък, скрива недостатъците и подчертава всички достойнства, било то изразителни очи, пухкави устни или очертани скули. Но и най-красивата жена може да изглежда непело, ако не знае как да си служи с козметиката.

Предлагаме ви Топ 4 на най-големите грешки в макиажа:

Грешка №1. Твърде много грим – това е вулгарно

много гримСамо любовта и парите никога не твърде много – за козметиката не важи. Пудрата не трябва да се рони, спиралата – да бъде твърде като восък, а сенките, криещи се в гънките на клепача са недопустими. Макиажът акцентира върху един единствен детайл от лицето – очите (например опушен грим), или устните (огнено червено червило). Напоследък стилистите отделят внимание на широките естествени вежди. Ако мейкъпът е ярък и умишлено крещящ, например в стил готика или пънк, трябва напълно да съответства на образа. Трите слоя „мазилка” не са белег на жената-вамп, а сюжет за мъжки виц. Как да избегнете „клоунския” макиаж? На първо място, внимателно подбирайте фон дьо тена. Преди да го купите, нанесете малко количество на китката си и вижте дали се слива с цвета на вашата кожа. Това се отнася и за пудрата. Поставете мъъъничко пудра в средата на челото си. Ако не се откроява – купувайте!

Грешка № 2. Крива очна линия – това е недопустимо

Очертаването на очите трябва да бъде идеално или по-добре не се захващайте. Ако не успявате да направите равна линия използвайте сенки или мек молив, а течния туш подарете на най-добрата си приятелка. По-лош от туша, нанесен на зигзаг, може да бъде само тушът, подчертаващ вътрешния ъгъл на окото, създавайки впечатление за силно късогледство. Ще се наложи доста да потренирате. Рано или късно ще съумеете да направите красива линия, ако ли не – сенките са не по-малко добър вариант. Ако имате малки очи, не очертавайте долния клепач, това ще ги смали още повече.

Грешка № 3. Яркият макиаж не отива на всеки

Иначе казано, яркият грим е най-подходящ за сцената или фотосесия. В реалния живот е по-добре да заложите на естествеността. Естествено, не е задължително да се придържате към това мнение. Но в никакъв случай не правете акцент върху очите и устните едновременно, за да не изглеждате меко казано, стряскащо. Ако искате яркост, се придържайте към класическото правило – очи или устни! И дори не си помисляйте за екзотични комбинации от молив за устни и червило. Те задължително трябва да са в тон!

Грешка № 4. Твърде много блясък

Искрящият грим не е най-добрият вариант за официален случай, камо ли за ежедневието. Помнете, че ако кожата лъщи или пък има каквито и да било недостатъци, блясъкът се превръща в най-големия й враг. Той подчертава даже най-незабележимите пъпчици. Блестящият макиаж изглежда зле и на снимки. Имайте го предвид, отивайки на сватбено тържество или среща с випуска. Допустимият максимум е един слой блясък върху устните – това им придава допълнителен обем. Три-четири слоя блясък вече изглеждат вулгарно. Кожата трябва да бъде идеална, затова в чантичката си носете винаги матиращи салфетки. Ползвайте ги на всеки 1-2 часа. А блестящите средства трябва да се подновяват по-честичко, иначе след половин час започват да се „топят”.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here