BgWoman Пътуване Ланг Ко – красив залив с дълга история

Ланг Ко – красив залив с дълга история

532
0

Вероятно повечето от вас са чували за Виетнам покрай американската военна агресия преди години, а са виждали виетнамски пейзажи от многобройните филми на тази тематика. Днес обаче няма да се връщаме толкова назад във времето, а ще се отправим към едно от многото приказно красиви места там.

Виетнам е удивителна територия с древна и загадъчна история и в света вече започнаха да си спомнят този факт. Страната, вече успешно възстановила се от страшната война, твърдо е поела курс към развиване на туризма – област, в която безспорно потенциалът й е огромен.

Да вземем за пример само мястото, към което се отправяме днес – Ланг Ко, което често определят като най-красивия залив в света. В тази невероятна страна човек наистина може да се наслади на удивителна природа и уникални исторически паметници, толкова различни от наследството на западната цивилизация.

Ланг КоЛанг Ко е истински рай за туристите – освен че радва окото, тук истинско удовлетворение ще изпитат любителите на гмуркането, на подводния лов и риболов, на лечебно-оздравителния туризъм.

А толкова прясна и вкусна риба, каквато ще ви предложат в близкото рибарско селище, със сигурност не сте опитвали никога досега. При това може да си я уловите сами, а после само да поизчакате, за да ви я приготвят по оригинална местна рецепта.

Що се отнася до паметниците на културата, то те наистина са в изобилие – само около плажа има няколко, които са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Може да посетите древното светилище на държава, която отдавна вече не съществува, императорския дворцов комплекс и много други местни чудеса.

Днес държавата влага много средства за опазване на природната среда и за развитието на туризма – местните власти прекрасно разбират, че комфортът за гостите им е възможно най-добрата услуга, която могат да им предложат. И го правят.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here