BgWoman Пътуване Дубай – палмовият остров Палм Джумейра

Дубай – палмовият остров Палм Джумейра

1880
0

По света има много острови, които имат необичайна форма. Природата умее да създава интересни форми, когато фантазията й се отприщи. В буквалния и в преносния смисъл на думата обаче палмата на първенството по нестандартна форма носи дубайският остров Палм Джумейра – остров, който безупречно наподобява контурите и линиите на финикова палма. Разбира се, че тук, както и в повечето впечатляващи места в Дубай, природата има ръка дотолкова, доколкото е сътворила човешкия и архитектурен гений.

Палма Джумейра

И още нещо – красотата в тази част на света винаги върви с максимална функционалност или иначе казано, в Дубай съумяват да изпълнят причудливите очертания и форми с много полезност. Полумесецът – е единайсеткилометров вълнолом, на който са построени 28 хотела на световноизвестни вериги в различни стилове – японски, италиански, бразилски… На седемнадесетте палмови листа пък са разположени седемнадесет квартала, във всеки от които има изградени точно по 11 луксозни вили – повечето от които са собственост на световноизвестни спортисти или звезди от шоубизнеса.

На източната част на така наречения ствол на Джумейра са разпръснати около 20 сгради с над 2500 апартамента, а в централната му част са разположени ресторанти, паркове и огромни търговски центрове. Главна забележителност на острова е комплексът Атлантис. В него оживяват сюжети от древногръцките митове и легенди – приказно красивото дворец, величествени кули и порти, куполи, известни антични скулптури и изящни произведения на изобразителното изкуство.

Силно впечатлява и аквапаркът, в който може да видите най-богатата в света изкуствена морска екосистема. И въпросът с транспорта до това приказно място е решен също по възможно най-оригиналния начин – до него достига с високоскоростен еднорелсов влак. Въобще, когато се говори за Дубай, съвсем заслужено това винаги се прави в превъзходна степен.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here