BgWoman Красота Козметика Бадемово масло за лице – най-достъпното подмладяващо средство

Бадемово масло за лице – най-достъпното подмладяващо средство

1199
0

бадемово маслоЗащо да използваме бадемово масло върху кожата на лицето?

Маслото от сладък бадем е наричано още кожно масло, тъй като по състав и концентрация на важни микроелелементи се доближава максимално до мазнините, съдържащи се в човешкото тяло. Трудно ще откриете човек с непоносимост към бадемово масло, както и такъв, който да не се повлияе положително от неговата употреба.

Бадемът е топлолюбиво растение, което вирее дори у нас. Ядките му са изключително вкусни, но и с много висок процент мазнини, което го прави много восокодобивно като маслодайно растение и също така изключително достъпно като цена.

В бадемите се съдържат едни от най-важните за здравето на кожата минерали – магнезий и цинк. Те се запазват в голяма степен в маслата, извлечени чрез студено пресоване, както и така необходимите есенциални мастни киселини, протеини и витамини А, В, Е и D. Бадемовото масло е един уникален източник на здраве и красота, от който кожата ни се нуждае изключително много.

Как помага бадемовото масло на лицето?

Бадемовото масло е част от повечето козметични продукти за лице. То има отлична съвместимост с човешката кожа и не предизвиква никакви раздразнения и алергични реакции. Освен това, бадемовото масло има отлични абсорбиращи свойства, поради което не оставя мазни следи по кожата и дрехите. Маслото от сладък бадем е най-достъпният и мощен природен лечител и тук ще ви покажем как точно помага на кожата на лицето.

Подмладява и озарява повяхналата кожа

Забравете скъпите мазила, ботокса и пластичните операции! Природата ви дава най-уникалния анти-ейдж продукт, който можете да използвате по различни начини и при различни проблеми – резултатите ще ви изненадат приятно. Натуралното бадемово масло е богато на витамини А, В и Е, от които кожата се нуждае непрекъснато. Тези важни елементи спират окислението на клетките и подпомагат тяхното обновяване, а резултатът е здрава, свежа и стегната кожа.

Изравнява тена
Признак на старееща кожа са пигментациите, които възникват при неправилно хранене и хидратация на клетките. Повечето петна се дължат на въздействието на ултравиолетовите лъчи, които изменят синтеза на меланин в кожата. Редовната употреба на чисто бадемово масло върху лицето ще освежи и изглади тена, редуцирайки тъмните петна, появили се с времето. Маслото може да се нанася директно върху лицето или да се смесва с други изсветляващи продукти.

Хидратира в дълбочина
Ако страдате от суха и чувствителна кожа, непременно трябва да се снабдите с бадемово масло за лице. Неговите добри попиващи свойства му помагат да достигне бързо до най-дълбоките дермални слоеве и по този начин да пренесе важните хранителни елементи там, където недостигът им е най-осезаем. Сухата кожа се хидратира отлично само с няколко капки бадемово масло, нанесени директно върху лицето или заедно с крема – дневен или нощен.

Регулира омазняването
Хората, страдащи от мазна кожа допускат една много сериозна грешка – използват продукти със силно изсушаващо действие. По този начин се стимулира мастната секреция и кожата става още по-мазна, вместо обратното. Бадемовото масло, поради своето сходство с мазнините в човешкото тяло успява да заблуди жлезите с вътрешна секреция, че мазнината произведена в кожата е достатъчна. Това спира отделянето на допълнителни мазнини и предотвратява запушването на порите.

Перфектна защита на кожата срещу външни влияния
Бадемовото масло за лице е най-добрият щит срещу неблагоприятни външни влияния. То образува съвсем лек филм върху кожата, който предпазва от силно слънце, ниски температури, вятър и химичните замърсители в атмосферата. Добавете няколко капки масло от сладък бадем в крема за лице и можете да бъдете спокойни, че кожата ви е напълно защитена и същевременно дълбоко подхранена и хидратирана през целия ден.

Сподели
Предишна публикацияПедикюрен стол
Следваща публикацияВръзка от разстояние

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here