BgWoman Здраве Как да си направим масло от магнезий

Как да си направим масло от магнезий

556
0

Масло от магнезий срещу стрес и недоспиване

масло от магнезийМного хора страдат от дефицит на редица важни за правилното функциониране на организма минерали и витамини. В действителност, всяка една клетка от тялото ни се нужда е от магнезий по някакъв начин; магнезият е от изключително значение за костите, зъбите, мускулите и ставите. От нивата на магнезий в организма зависят и добрия сън, и справянето със стреса.

Магнезиевият дефицит е широко разпространен и се дължи основно на начина ни на живот. Ниските нива магнезий в организма могат да са в следствие на недоспиване, стрес, консумация на алкохол, захар или кофеин и др.

В същото време много естествени източници на магнезий са все по-бедни на ценния минерал (като например почвата, която става все по-бедна на магнезий заради прекомерната експлоатация и употребата на пестициди), губим магнезий и при филтрирането на водата, при което се отстранява значителна част от намиращия се в нея магнезий.

Най-добрият източник на магнезий остава океанът и къпането в него, но за тези от нас, които нямат ежедневен достъп до плажа, маслото от магнезий може да бъде достоен заместник на естествения източник. Магнезият приеман през кожата, като се къпем в океана, се усвоява по-лесно отколкото усвояваме съдържащия се в приеманата от нас храната.

Според последни изследвания магнезият може да върши чудеса: от редуцирането на стреса, през подобряване на съня, а дори и премахване на сутрешното гадене при бременните.

Можете да приемате магнезий под формата на таблетки, както и под формата на масло за директно нанасяне върху кожата. Ето как можете да си направите сами масло от магнезий.

Какво ви е необходимо:
1/2 чаша магнезиев хлорид на люспи

1/2 чаша дестилирана вода

Стъклена купа

Бутилка с пулверизатор

Начин на приготвяне:
Кипнете водата. Важно е да е дестилирана, защото така ще удължите трайността на полученото масло. Сипете люспите в стъклена купа и започнете да ги заливате с водата.

Бъркайте добре, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине и съхранявайте в бутилка със спрей, на стайна температура. Ще издържи минимум 6 месеца.

Начин на употреба:
Пръскайте ежедневно ръцете, краката и корема. Може леко да щипе първоначално, но това е нормално. След няколко пръскания реакцията ще утихне, но ако много ви притеснява, можете допълнително да разредите с вода сместа.

Можете да оставите да попие и да не отмивате или да изплакнете след около 20-30 минути. Ако оставите да попие, можете да нанесете овлажняващ лосион или масло.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here