BgWoman За дома Предпазете ефективно дома и офиса с Wi-Fi камера

Предпазете ефективно дома и офиса с Wi-Fi камера

58
0

Wi-Fi камера

Търсите възможност за ефективно и интелигентно видеонаблюдение на вашия дом или офис. Отговорът на вашия въпрос е инсталирането на Wi-Fi камера. Това е една универсална безжична технология, която позволява пренос на данни на къси разстояния. Чрез Wi-Fi камера видео и аудио може да се прехвърлят към DVR устройство, облак, компютър или мобилно устройство. Този тип безжични камери за сигурност стават все популярни през последните години. Според прогнози до 2026 г. глобалните продажби на Wi-Fi камери ще надминат 4 милиарда щатски долара.

Съдържание

Как се захранва Wi-Fi камера за сигурност?

За да сте спокойни, че скритата Wi-Fi камера ще работи във важните моменти, е добре да се уверите, че тя разполага с нужното захранване. Някои от моделите работят на батерии, докато други изискват свързване към контакт или USB порт. Безжични камери за сигурност, разположени на открито има възможност да се зареждат от панели, захранвани със слънчева светлина.

Ако вашата Wi-Fi камера работи на батерии е добре да изберете модел, който притежава функцията за активиране на запис при засичане на движение, топлина или глас. Това от една страна ще удължи нейния работен режим, а от друга ще ви спести време при преглеждането на записа.

Важен ли е непрекъснатият достъп до Интернет за една Wi-Fi камера

Ако монтирате вашата Wi-Fi камера, в район, където са възможни прекъсвания в сигнала на Интернет, е добре да се запознаете предварително как функционира тя, за да сте спокойни, че ще можете да я използвате пълноценно. Всъщност тя не се нуждае от Интернет, за да извършва своя запис. Сигналът е нужен само ако записът трябва да се изпраща по мрежата, за да го гледате дистанционно или в реално време.

Уверете се, че вашата Wi-Fi камера е добре защитена

Съвременните Wi-Fi камери са разработени така, че да сведат до минимум риска при тяхното използване. Въпреки това не е изключено хакери да проявят интерес към записа, особено ако камерата е поставена във вашия офис и може да съдържа важна информация. Ето защо въпросът как да използвате максимално сигурно вашата Wi-Fi камера е от особена важност. От решаващо значение е да я защитите със сложна парола и да не я оставяте да функционира с паролата по подразбиране.

Липсата на парола оставя на хакерите свободен достъп, както до вашата камера, така и до мрежата, която използва. Важно е да подсигурите със силна парола и мрежата, колкото по-сложна е, толкова по-трудно може да бъде разгадана. Ако вашата Wi-Fi камера разполага с функция за дистанционен преглед, деактивирайте я винаги, когато не ви е необходима, това ще направи устройството по-малко уязвимо.

В заключение ще припомним, че Wi-Fi камерите са все по-търсени в последните години, тъй като са лесни за монтиране и употреба. Когато записът им е изпратен чрез мрежата, вие може да имате достъп до него от всяка точка, дори камерата по някаква причина да бъде увредена.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here