BgWoman Отслабване Основни грешки при отслабване

Основни грешки при отслабване

787
0

грешки при отслабванеТрябва да се отслабва така, че отслабването да не се превърне в болезнено разстройство за здравето!

Отслабващия прави грешка ако:

– Използва като средство за отслабване голямо количество слабителни средства. Да се отслабне с помощта на слабителни средста не е възможно, тъй като мастните клетки, в които се натрупват мазнините, не могат да попаднат в червата и следователно не могат да бъдат отстранени от организма.

Но все пак да се понижи теглото с помощта на слабителни средства е възможно. Интензивното използване на слабителни средства нарушава нормалното храносмилане и организма, оказвайки се с празен стомах, за да покрие своите нужди от енергия, започва да изразходва своите запаси от отложени мазнини.

С помощта на слабителните средства може за известно време да се намали теглото за сметка на изтощаването на мастните клетки, но пълнотата ви ще остане, тъй като количеството мастни клетки си остава неизменимо и натрупването на мазнини може дори да прогресира.

Добре преработената и усвоена от организма храна има така наречените специфично-динамични действия способстващи обмяната на веществата. Тя се изразява в това, че след като сме приели храна всички жизнени процеси в организма се ускоряват и се увеличава разхода на енергия… И човек отслабва!

Ако храната се смила лошо от стомаха или лошо се усвоява, то нейното сепцифично-динамично действие се оказва много слабо и така разхода на енергия намалява, а усвояването на хранителните вещества се отлага като запас като мазнини…

Изложеното по-горе ясно ни дава да разберем, че отслабването с помощта на слабителни средства е неправилно. Но ако вие, страдате от хроничен запек използването на слабителни може да се окаже не само целесъобразно при отслабването, но и необходимо.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here