BgWoman За дома Как спалното бельо влияе на добрия сън?

Как спалното бельо влияе на добрия сън?

54
0

Как спалното бельо влияе на добрия сън?

Още в древността се е знаело, че здравият сън влияе пряко на здравето на човека, на неговото самочувствие и трудоспособност. Към днешна дата почти нищо не се е променило. Добрата и пълноценна почивка е ключът към здравето и благополучието, а тя все повече зависи от удобството на леглото и дори от качеството на използваното спално бельо.

Съдържание

Какво може да влоши качеството на съня?

Смущенията в съня водят до здравословни проблеми. Хората, които спят зле, изпитват умора, чувстват се раздразнителни и нервни, работоспособността им е намалена. Препоръчителното време за нощна почивка е 8 часа. Точно толкова е необходимо на човек, за да се чувства отпочинал. Висококачественото спално бельо също играе важна роля в това отношение.

Правилно подбрано, то може да ви помогне да заспите по-бързо. И обратното, ако направите грешка при избора на цвета или материята на комплекта, можете да се сблъскате с проблеми със съня. Поради тази причина е редно да подходите отговорно към избора на спален текстил. Покритията за легло следва да бъдат съобразени със сезона – да не запаряват кожата през лятото и да държат топло през зимата.

На първо място, трябва да обърнете внимание на възглавниците, завивката и матрака. Много хора не им обръщат никакво внимание, вярвайки, че е най-важно те да бъдат удобни. Наистина комфортът по време на почивка е важен, но не бива да забравяме за здравето. Възглавниците, матраците и чаршафите са убежище за вредни микроорганизми и акари.

Тези паразити влияят неблагоприятно на човешкото здраве и в резултат на физическото и психическо състояние. Ето защо, вместо стари чаршафи, наследени от вашите родители, е по-добре да закупите нови комплекти с добри антибактериални и хипоалергенни качества. Онлайн магазин Pilo е идеалното място за покупка на качествено спално бельо на достъпни цени.

Как спалното бельо влияе на съня?

Изборът на спални постелки, особено на вида на текстила и цветовете, влияят изключително много на качеството на съня. Защо е важен десенът на чаршафите? Е, все пак завивиките трябва да ви носят и естетическа наслада, а не просто да осигуряват физическо удобство. Дори психолозите са на мнение, че цветът и принтът на бельото може да спомогне за здрав и спокоен сън.

Хора, които спят неспокойно, въртят се и се будят многократно през нощта, могат да постигнат пълен обрат със смяната на спалните постелки. Цветовете, които помагат сънят да е добър са: бяло, синьо, розово, жълто и зелено – всички те в по-мека тоналност. Принтовете трябва да действат успокояващо. В това отношение най-предпочитани са щампите с цветя, пухкави облаци и красиви пейзажи.

Ако говорим за детско спално бельо, тук могат да се използват ярки, но не твърде натрапчиви цветове. Щампите с животни и приказни герои си остават най-любими на малчуганите. И преди всичко – качеството на текстила е това, което може да промени изцяло усещането за комфорт. Завивките трябва да са меки и приятни на допир, а материята да не се наелектризира и да позволява на тялото да „диша”.

Естествените материали са идеално решение. Това са памук, лен и естествена коприна. Памучните комплекти спално бельо са с най-добро съотношение между качество и цена. Памучните чаршафи не са капризни по отношение на поддръжка и имат много дълъг експлоатационен живот.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here